Dampremmende Isolatiefolie - 1,25m x 8m

Artikelnummer8717931410250
MerkTonzon
Land van herkomst
Inhoud1 st.

Product info

 

Deze dampremmende isolatiefolie van Tonzon is zeer sterk en op vele manieren toepasbaar. Omdat de folie zeer dampremmend is, bescherm je andere isolatiematerialen die droog moeten blijven tegen vocht. Door wat lucht aan één of beide kanten van de folie op te sluiten verhoog je de isolatiewaarde nog eens extra. De folie stopt
namelijk tot wel 95% van de warmtestraling. 

Dampremmend
Een goede dampremming is heel belangrijk om te voorkomen dat waterdamp een constructie kan binnendringen en bij afkoeling aan de koude kant tot ongewenste condensatie leidt. Een laag dampremmende isolatiefolie heeft een vochtweerstand (µd) van maar liefst 180 meter. Daarmee is deze folie een goed alternatief voor de folies die normaal als standaard in de bouw worden gebruikt. 

Isolerende werking
De isolerende werking ontstaat, doordat de folie bijna alle warmtestroom door straling tegengaat. Het kan gebruikt worden om warme voorwerpen minder warmte te laten uitstralen of zelfs om warmte terug te kaatsen. De folie is uitermate geschikt voor toepassing in voorzetwanden, waar deze gecombineerd wordt met een luchtspouw. Hier kan het de isolatiewaarde van het materiaal in sommige gevallen wel 40% verbeteren, zeker bij dunnere isolatie. Daarnaast zijn er talloze toepassingen voor deze folie, waaronder: radiatorfolie, badisolatie en zonwering.

Bevestiging
De folie heeft een zeer hoge treksterkte, maar kan wel scheuren. Bij bevestiging op mechanische wijze (nietjes, pluggen etc.) wordt daarom geadviseerd om de folie op de plek van bevestiging te versterken, bijvoorbeeld met een speciale folieversterker. Daarnaast is de folie ontzettend dun en licht. Om deze reden kan de folie ook bevestigd worden door deze vast te klemmen, bijvoorbeeld met magneetjes. Andere bevestigingsmogelijkheden zijn lijm of tape. Het voordeel hiervan is dat deze methodes voor een luchtdichte aansluiting zorgen.

 


Milieu

Bespaar flink op je stookkosten met deze radiatorfolie.