Prillo Radiatorventilator 170cm

Artikelnummer8720726114516
MerkPrillo
Land van herkomst
Uitvoeringprillo 170
Inhoud1 st.

Foto's/Films


Product info

Voor (gas)besparing van uw radiator en portemonnee - Prillo zorgt ervoor dat elke ruimte met radiatoren of convectoren sneller verwarmd terwijl u tegelijkertijd geld bespaard. 

Prillo is ideaal wanneer u meer warmte uit uw 2- of 3 plaats radiator wilt halen. Hierdoor kunt u eenvoudig op gas besparen  ​De Prillo past op elke 2- of 3 plaats radiator en is vanaf 50 cm leverbaar tot een maximale radiatorlengte van 200 cm.

De Prillo is hierdoor toekomst bestendig ook als de gasprijs weer naar een normaal niveau zakt en een fantastisch voor een (hybride) warmtepomp.
Radiatoren met een midden- en/of onder aansluiting zijn ook moeiteloos van een Radiator Prillo te voorzien omdat de Prillo bovenop de radiator ligt.
Door de intelligente aan-uit regeling worden de ventilatoren aangestuurd Hierdoor kan onnodig geluidsproductie worden voorkomen. 
Dit betekent dat u nu kunt besparen op gas en uw installatie in de toekomst warmtepomp-ready is. Ook als u al een warmtepomp bezit kunt u tot 25% extra elektriciteit besparen.

De Prillo haalt meer warmte uit uw bestaande radiator. Hierdoor neemt het vermogen van de radiator toe en is deze geschikt voor alle besparende toepassingen. Hierdoor kan u méér dan 20% gas besparen.
De Prillo is namelijk een geruisloos ventilatorsysteem waarmee u ook het comfort vergroot. Tegelijkertijd maakt dit de bestaande radiator ook geschikt voor warmtepompen en zonnecollectoren. Deze worden uitgelegd op lage temperatuur van 35- tot 55 graden Celsius. De radiatorventilatoren Prillo van ClimateBooster passen prfect bij deze manier van energie opwekking!
 
De Prillo is de eerste en meest logische stap om nu te besparen op gas en om in de toekomst aardgasvrij te gaan wonen.
 
Werking
De Prillo weet door middel van de temperatuursensor wanneer er warmtevraag onstaat en zal inschakelen bij stijging van 6 graden Celsius. En schakelt vervolgens uit wanneer de radiator afkoelt.
U plaatst de Prillo bovenop de radiator waardoor problemen met losse draden op de grond voorkomen worden.
 
Kies de Prillo die bovenop je radiatoren past.
De Prillo is geschikt voor elke twee- en drieplaats radiator met een minimale afstand van 70mm tussen beide platen. Prillo is namelijk in verschillende lengtes verkrijgbaar van 50 cm t/m 200cm 
Prillo zorgt ervoor dat elke ruimte met radiatoren sneller op tijd verwarmd zijn. Hierdoor is de ruimte twee keer sneller warm en wordt de warmte gelijkmatig verdeelt over de ruimte. Prillo zorgt voor een verhoging van de luchtdoorstroming door radiatoren. Hierdoor stijgt de warmteafgifte met 80%.
 
Aansluiting & aanzicht
De Prillo wordt bovenop de radiator gelegd. Hierdoor bestaan geen problemen met radiatoren die onder aansluiting hebben. Dit resulteert in meer fans per radiator en verhoogd het rendement aanzienlijk. Bovendien is dit veilig ten aanzien van huisdieren en kleine kinderen. De Prillo wordt bij lengtes vanaf 80 cm in serie aangesloten. 
De ventilatoren zijn 70mm van doorsnee en de fanbladen zijn dieper waardoor de meeste luchtverplaatsing plaatsvindt. Bovendien kan het toerental daarmee lager wat resulteert in minder geluid, tocht en energie.
Prillo en warmtepompen
Met het gebruik van een lage aanvoertemperatuur is de radiator warmtepomp ready. Hierdoor is vloerverwarming of grotere radiatoren, bij aanschaf van een warmtepomp, géén vereiste meer. Met de Prillo bespaart u gas door het boosten van uw radiator. Verbetert het rendement van de warmteopwekker en worden thermische verliezen voorkomen. Deze rendementsverbeteringen resulteren gemiddeld in 20% gasbesparing.
 
Lengtes Prillo
50cm t/m 200cm per 10 CM groter.
Hardlopers zijn de modellen: 50cm, 60cm, 80cm, 100cm, 120cm
De Prillo wordt bij lengtes vanaf 80 cm in serie aangesloten hierdoor kan de Prillo makkelijk verstuurd of opgehald worden, doos is nooit langer dan 80/85 cm

Dit zit in de verpakking: