Serveer een planeetvriendelijk barbecuemenu
Ook bij het samenstellen van je menu kun je makkelijk rekening houden met onze aarde. Serveer wat minder vlees en vis, en zorg voor meer plantaardige opties. Gegrilde groenten van de BBQ doen het altijd goed. Paprika, aubergine, maïskolven en courgette zijn populaire keuzes, maar je kan ook denken aan venkel en artisjokken. Marineer ze van tevoren en serveer ze met een lekker sausje. Groenten geven meer kleur aan je barbecue en het grillen van de groenten geeft ze extra smaak. De natuurlijke suikers in groenten karameliseren door verhitting en dat zorgt voor een zoetige smaak. Andere plantaardige BBQ-ideëen zijn zelfgemaakte groentespiesjes, vegetarische burgers, gepofte aardappels en gegrilde champignons.
Wil je ook wat vlees op de BBQ leggen? Kies dan het liefst voor lokaal geproduceerd biologisch scharrelvlees. En wie graag een stukje vis grilt, kan het beste gaan voor duurzamere vissoorten met een MSC of ASC keurmerk. Nog een laatste tip: zorg dat je het vlees niet al te veel te schroeit. Een bruin korstje is lekker, maar zwartgeblakerd vlees is natuurlijk niet goed voor je gezondheid.
Serveer een planeetvriendelijk barbecuemenu
Ook bij het samenstellen van je menu kun je makkelijk rekening houden met onze aarde. Serveer wat minder vlees en vis, en zorg voor meer plantaardige opties. Gegrilde groenten van de BBQ doen het altijd goed. Paprika, aubergine, maïskolven en courgette zijn populaire keuzes, maar je kan ook denken aan venkel en artisjokken. Marineer ze van tevoren en serveer ze met een lekker sausje. Groenten geven meer kleur aan je barbecue en het grillen van de groenten geeft ze extra smaak. De natuurlijke suikers in groenten karameliseren door verhitting en dat zorgt voor een zoetige smaak. Andere plantaardige BBQ-ideëen zijn zelfgemaakte groentespiesjes, vegetarische burgers, gepofte aardappels en gegrilde champignons.
Wil je ook wat vlees op de BBQ leggen? Kies dan het liefst voor lokaal geproduceerd biologisch scharrelvlees. En wie graag een stukje vis grilt, kan het beste gaan voor duurzamere vissoorten met een MSC of ASC keurmerk. Nog een laatste tip: zorg dat je het vlees niet al te veel te schroeit. Een bruin korstje is lekker, maar zwartgeblakerd vlees is natuurlijk niet goed voor je gezondheid.