Kombucha Glazen pot op statief

Artikelnummer3830063020823
MerkKefirko
Land van herkomst
Inhoud1 st.

Foto's/Films


Product info

Kombucha is een gefermenteerde drank die we bereiden met zwarte/groene thee, suiker en een symbiotische cultuur van azijnzuur (azijn), bacteriën en gist, bekend als SCOBY. SCOBY is een soort theeschimmel, kort voor symbiotische cultuur van bacteriën en gist. Dit is een formatie die zich ontwikkelt op het contactoppervlak waar vloeistof en lucht elkaar ontmoeten. Samen met een kleine hoeveelheid kombucha vloeistof wordt het gebruikt om kombucha te bereiden. Kombucha smaakt een beetje zuur of azijnachtig. Het staat bekend om zijn energiegevende en ontgiftende eigenschappen.

Wat is SCOBY?

"SCOBY" is eigenlijk een letterwoord : Symbiotic Culture Of Bacteria and Yeast. De gelatineachtige basis vormt zich op het grensvlak tussen vloeistof en lucht. De culturen die wij gebruiken voor het fermenteren van thee produceren een structuur ter grootte van een pannenkoek die ook lijkt op de bovenkant van de paddenstoel. Daardoor kreeg het ook de bijnaam "paddenstoel" of "theepaddenstoel" en soms ook "kombucha-moeder".

Zoals bij alle fermentaties is het belangrijk om schone apparatuur te gebruiken. Dit betekent ook het grondig wassen van je handen en alle apparatuur die met kombucha in aanraking komt. Sterilisatie wordt ook aanbevolen, maar dat is niet nodig zolang je de reinheid en hygiëne in stand houdt.

Waarom kombucha? Omdat je het lekker vindt. Kombucha is niet alleen energiek en heerlijk van smaak, maar ook gezond. Waarom zelfgemaakte kombucha? Zoek niet naar kombucha in winkels, je kunt de beste zelf maken. Welke ingrediënten en benodigdheden heb ik nodig om kombucha te bereiden?
Om 1l kombucha te bereiden, heb je een kop sterke thee (250 ml) nodig (zwart/groen/wit), suiker of honing en een kombucha scoby, jun scoby of kombucha starter. Vervolgens heb je ongeveer 700 ml water nodig om de thee te verdunnen. Je kunt ook eerst 900 ml thee zetten, maar dan duurt het langer om af te koelen. Je hebt ook 100 ml kombucha van de vorige partij (of startercultuur) nodig. U kunt kombucha bereiden in een grote glazen pot met deksel - een Kefirko kefirferfermenter van 1,4 liter is een goede optie.