Starter Kambucha Kant en Klaar

Artikelnummer3830063020380
MerkKefirko
Land van herkomst
Inhoud100 ml

Foto's/FilmsProduct info

100ml Biologische kombucha starter om een eerste liter (1l )kombucha thee te bereiden. en met deze verpakking is direct een liter te maken en is lang houdbaar
Kombucha is een gefermenteerde drank die we bereiden met zwarte/groene thee, suiker en een symbiotische cultuur van azijnzuur (azijn), bacteriën en gist, bekend als SCOBY. SCOBY is een soort theeschimmel, kort voor symbiotische cultuur van bacteriën en gist. Dit is een formatie die zich ontwikkelt op het contactoppervlak waar vloeistof en lucht elkaar ontmoeten. Samen met een kleine hoeveelheid kombucha vloeistof wordt het gebruikt om kombucha te bereiden. Kombucha smaakt een beetje zuur of azijnachtig. Het staat bekend om zijn energiegevende en ontgiftende werking

Benodigdheden voor je eerste kombucha:
Breng het water aan de kook en doe de theezakjes of losse thee erin, laat de thee nu 10-15 minuten trekken. Verwijder de thee en voeg de suiker toe. Roer het geheel goed door totdat de suiker opgelost is. Laat de thee nu afkoelen. 
Giet de afgekoelde thee in een Kefirko glas of een weckpot en giet de kombucha starter van 100 ml erbij. Bij gebruik van de Kefirko draai je de deksel losjes op de pot. 
 
Laat de thee nu 7-14 dagen fermenteren. Aan de oppervlakte zal zich de Scoby gaan vormen. 
Probeer na 1 week voorzichtig of de kombucha al smaakt. Als de kombucha goed van smaak is (niet meer te zoet en ook niet te zuur) haal dan de scoby voorzichtig uit de pot en bewaar deze voor de volgende hoeveelheid kombucha. 

Scoby kant en klaar wordt op bestelling geleverd  (graag apart bestellen)
want het moet binnen 1 a 2  weken verwerkt worden 
Versheidsgarantie Al onze culturen worden vlak voor de verzending zorgvuldig voor u verpakt. Om de versheid van elke verpakte cultuur te garanderen, verpakken we ze één keer per week en wordt de verzending soms uitgesteld. Deze extra inspanning garandeert dat uw culturen niet langer dan absoluut noodzakelijk worden verzegeld en maakt het u gemakkelijk om ze na levering verder te kweken.
  • De houdbaarheid van onze kombucha scoby is 1 maand.
  • We zetten een houdbaarheidsdatum op al onze kombucha SCOBY-verpakkingen.
  • Alle culturen worden geleverd met verzorgingsinstructies en een recept.